Belföld

Egy ház a hátrányos helyzetűekért

Megnyílt a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Esélyteremtési, Család és Önkéntes Ház Hálózatot hozott létre tizenkilenc megyében és a fővárosban abból a célból, hogy a hátrányos helyzetűek társadalmi beilleszkedését segítse.

Soltész Miklós szociális, család-és ifjúságügyért felelős államtitkár a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház projektindító ünnepségén elmondta: önkéntesség nélkül nincs esélyteremtés, önkéntesség nélkül nem tudjuk a családokat segíteni. Mind Székesfehérvárnak, mind pedig a környéknek ez a civil összefogás ad esélyt arra, hogy minél jobban segítse a rászorulókat.

Mahlerné Köfner Anikó, a Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány kuratóriumának elnöke közölte, hogy a projekt nemcsak a Fehérvári Civil Központhoz kötődik, hanem számos fehérvári intézményhez, óvodához, iskolához is. Hozzátette: a programok megvalósításában gyerekek is segítettek.

Vargha Tamás államtitkár, országgyűlési képviselő szerint komolyan kell venni a szemléletformálást. Az esélyteremtés kifejezés szorosan összekapcsolódik a szemléletformálással és integrációval. Nagy öröm számunkra, hogy olyan csoportok és szervezetek vannak jelen, akik a hátrányos helyzetű csoportok szükségleteire reagálnak és innovatív programokat kínálnak fel a problémák megoldásához – mondta.

Törő Gábor a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, az Önkéntes Ház tevékenységével elfogadottabbá teszi a hátrányos helyzetű embereket a társadalom számára. Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere hangsúlyozta, hogy felelős vezetőként folyamatosan dolgozni kell azon, hogy a hátrányos helyzetű embertársainkat segítsük.

A rendezvény végén Soltész Miklós „ajándékkal” lepte meg a jelenlévőket, hiszen 25 ágyat és a hozzá tartozó speciális matracot ajándékozott Székesfehérvár három idősotthona és egy képességfejlesztő otthona részére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik