Belföld

Székesfehérváron is beindul a MikulásGyár

Székesfehérváron is megnyitott a MikulásGyár. Az Alba Plaza a Vöröskereszttel közösen az idén is meghirdette hagyományos karácsonyi adománygyűjtő akcióját, amely december 6-tól 21-ig tart.

Mint a keddi sajtótájékoztatón kiderült: az összegyűlt felajánlások a város és a megye rászoruló családjaihoz, valamint az állami gondoskodásban élő gyermekekhez jutnak majd el. Immár nyolcadik éve nyit ki advent idején a MikulásGyár. Székesfehérváron is várják az adományozókat, idén is az Alba Plaza ad otthont a Vöröskereszt által koordinált jótékonysági gyűjtésnek.

„Ennek a hagyománnyá vált karácsonyt megelőző jótékonysági gyűjtőakciónak a házigazdájaként köszöntöm a megjelenteket. Örülök, hogy az Alba Plaza a helyszín biztosításával ismét a szervezők segítségére lehet.” – köszöntötte a résztvevőket Vámos Zsolt igazgató.

„Karácsony tájékán sokan sokféleképpen szeretnének segíteni a rászorulókon. Ilyen kezdeményezés a MikulásGyár is, amely a város egyik legforgalmasabb helyén várja a segíteni tudókat. És ami talán még fontosabb: az ide elhozott adományok a szervezők és az önkéntesek munkájának köszönhetően tényleg célba is érnek az adományok.” – mondta el Róth Péter alpolgármester a sajtótájékoztatón.

Az összegyűlt felajánlások a Vöröskereszt közreműködésével jutnak el a város és a megye rászoruló családjaihoz, valamint az állami gondoskodásban élő gyermekekhez. Az adománygyűjtés célját már a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének igazgatója ismertette.

„December 6-a és 21-e között várjuk az adományokat itt, a Mikulás-laknál. Hétköznapokon 9-18, hétvégén pedig 10-19 óráig vannak itt önkénteseink. Köszönöm nekik azt a lelkiismeretes munkát, amellyel a nemes célok megvalósulását segítik.” – mondta el Szűcsné Szigeti Hedvig.

A MikulásGyárban elsősorban tartós élelmiszereket gyűjtenek az ország több pontján. Székesfehérváron ez még kibővült, hiszen a tavalyi év sikerén felbuzdulva most decemberben is lehetőséget kínálnak a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központnak arra, hogy a Mikulásházikónál értékesítsék a gyermekek és a nevelők által készített egyedi kézműves termékeket, melyek megvásárlásával szintén segíthetnek nekik az emberek.

„Köszönöm az ellátott csaknem 680 gyermek nevében, hogy idén is befogadnak bennünket a szervezők és jelenlétünkkel, valamint tevékenységük bemutatásával közelebb kerülhetünk az emberekhez itt, az Alba Plazaban.” – ezekkel a mondatokkal köszönte meg a MikulásGyár által kapott lehetőséget Deresné Tanárki Mária, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatója.

Az állami gondoskodásban élő gyermekeket segítő szervezet nemcsak adományokat vár, hanem szeretné megajándékozni is az embereket. Ezért minden adventi szombat délutánján játszóházba várják az arra sétálókat és műsort adnak azok a gyermekek, akik a jótékonysági adománygyűjtés kedvezményezettjei lesznek.

A sajtótájékoztató végén Róth Péter alpolgármester átadta a Mikulás-lak kulcsát Deresné Tanárki Mária igazgatónak és ezzel megkezdte működését a fehérvári MikulásGyár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik