Belföld

Több száz gyerek a katasztrófavédelmi nyílt napon

Füstsátorral, célba lövéssel és a speciális felszerelések bemutatásával várta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az érdeklődőket december 1-jén. A nyílt nap programjaihoz a mentőszolgálat is csatlakozott.

A nyílt napra érkezőket reggel Geiger Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte. A laktanya körül kialakított állomásokon a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „B” szolgálati csoportja, valamint az igazgatóság munkatársai vezették körbe a gyerekeket és kísérőiket. Legtöbben az osztályukkal érkeztek a város általános- és középiskoláiból, de sok család is felkereste az igazgatóságot. A programnak a délelőtt folyamán több száz résztvevője volt.

A legnépszerűbb állomásnak a sátrat helyettesítve az helyiség bizonyult, amely az egészségre ártalmatlan füsttel volt telítve. A gyerekek álarcban és védősisakban, kíséret mellett mehettek be a helyiségbe, így rövid ideig átélhették, milyen körülmények között kell a tűzoltóknak beavatkozniuk az épülettüzeknél. Izgatottan próbálták ki az érdeklődők a puttonyfecskendővel történő célba lövést, amellyel párhuzamosan a tűzoltó sportnál használt eszközöket mutatták be a tűzoltók. A speciális autók mellett a Katasztrófavédelmi Mobil Labor felszereléseit és az alapítványi Tűzoltó Múzeumot is megtekinthették az érdeklődők, valamint – csatlakozva a nyílt nap programjaihoz – a mentőszolgálat munkatársai is bemutatták a mentőautót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik