Belföld

MSZP: tartóssá vált a recesszió Magyarországon

Az MSZP szerint tartóssá vált a recesszió Magyarországon, a reálbérek pedig 5,5 százalékkal csökkentek egy év alatt.

Józsa István országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, az átlagkeresetűek fizetése a csökkenés miatt hatezer forinttal kevesebbet ér.

Kitért arra is, hogy az adótörvények mind a nagyobb adókoncentráció felé mutatnak, ez el fogja érni az 50 százalékot, ami már a gazdaságot is lebéníthatja. A beruházások ellen hat, hogy a szabályokat az utolsó pillanatban változtatják, így a cégek nem tudnak tervezni, emiatt elmaradnak a beruházások.

A képviselő a sajtótájékoztatón kifogásolta, hogy Orbán Viktor még nem szólalt meg Gyöngyösi Márton parlamenti felszólalása ügyében, holott ősszel a miniszterelnök azt mondta, hogy személyesen véd meg minden kisebbséget az őket érő atrocitások miatt.

Ezt az MSZP támogatná, de Orbán Viktor nem így cselekszik – mondta Józsa István.

Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő hétfőn elhangzott – az államfő, a kormány, a pártok és a civil szervezetek elítélő reakcióit kiváltó – azonnali kérdésében annak felmérését szorgalmazta, hogy “az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára“.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik