Belföld

Botka László gyújtotta meg az első adventi gyertyát

A Dóm téri adventen vasárnap délután Botka László polgármester és Kiss-Rigó László megyés püspök közösen gyújtotta meg a város óriás adventi koszorúján az első gyertyáját.

Az elmúlt években felemelő hagyománnyá tettük, hogy advent minden vasárnapján közösen gyújtunk gyertyát a város nagy koszorúján. Advent a várakozás időszaka, a karácsony a remény, a szeretet, a legszentebb emberi értékek ünnepe.És az, hogy képesek vagyunk együtt ünnepelni, kifejezi azt is, hogy tudjuk és érezzük, ezek az értékek összekötnek bennünket. A százhetvenezer szegedi százhetvenezer élet, vélemény és akarat, de a legfontosabb értékeinkben mégis egyek vagyunk.” – mondta Botka László.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök arról beszélt, örvendetes jelenség, hogy látszik, a karácsonyra való készülődés nemcsak a vásárlásról, az ajándékok beszerzésével kapcsolatos hajszáról szól, hanem egyre inkább sajátos hangulata van az adventi vásároknak, az ünnep fényeinek.

Botka László Facebook oldalán is megemlékezett az eseményről. “Szép hagyomány, hogy az adventi gyertyát együtt gyújtjuk meg a Dóm téri nagy koszorún. Kifejezi, hogy sokfélék vagyunk, de mégis több az, ami összeköt bennünket, mint ami szétválaszt. Köszönöm, hogy az idén is sokan eljöttek. Hozzon békét és szeretetet az advent és a karácsony minden családnak!” – írta a polgármester.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik