Belföld

Szomszédait lopta meg egy szárföldi család

Tíz nap különbséggel érkezett két szárföldi családi ház tulajdonosától is bejelentés a Kapuvári Rendőrkapitányság ügyeletére, hogy otthonukban illetéktelenek jártak. Az ismeretlen elkövetők a szomszéd épületekből negyedmillió forint értékben vittek el kerti gépeket és kerékpárokat.

Első alkalommal, 2012. november 11-én az ismeretlen tettes a ház nyitott melléképületéből mintegy száznyolcvanezer forint értékben lopott fűnyíró traktort és négy biciklit. Tíz nap elteltével, a sértett második szomszédját megkárosítól, egyedi gyártású körfűrészt és egy kistraktort vitt magával. Itt lopással hatvanezer forint kárt keletkezett.

A kapuvári nyomozók az adatgyűjtés során gyorsan eljutottak a két sértett szomszédjához.  A büntetett előéletű férfi és élettársa más és más bűntársak bevonásával alaposan gyanúsíthatóak szomszédaik megkárosításával.

A nyomozás során az is kiderült, hogy egy nappal korábban a második bűncselekmény elkövetése előtt, a tolvaj társaság Kapuváron járt egy autógumi szervizben. A tulajdonos segítséget kért tőlük. Négy kisteherautóra és három traktorra szerelhető komplett kerékgumi abroncsot kellett Győrbe szállítaniuk. A gyanúsítottak természetesen igent mondtak a felkérésre, a szállítmány ezzel szemben nem érkezett meg a győri címre.  Kétszázharmincezer forinttal károsították meg a műhely tulajdonosát.

A Kapuvári Rendőrkapitányság lopás és sikkasztás miatt három gyanúsítottal szemben folytatja a nyomozást és vizsgálja bűncselekményben betöltött szerepüket.

Ajánlott videó