Belföld

Forralt bor nélkül nincs fesztivál

Pénteken az ünnepélyes fesztiválnyitóval kezdődött az Advent Győrben programsorozat, mely az elkövetkező hetekben felhőtlen kikapcsolódást, és hangulatos vásárlást kínál a belvárosban korzózóknak.

A gyönyörű díszkivilágítás, az utcákon állomásozó fabódék, és a standoktól több méterre is érezhető nedűk illatai hirdetik: elstartolt a város legmeghittebb fesztiválja, mely kizárólag a szeretet ünnepére fókuszál. A belvárosban andalogva nehéz ellenállni a kézműves termékeknek, a kürtös kalácsnak, a langallónak vagy éppen a sült gesztenyének, és bizony ilyenkor nehéz kordában tartani azt a bizonyos ajándékvásárlási kényszert, mert ugye egy kis meglepetés a családtagoknak, barátoknak mindig elkel.

A vásárláson túl a forralt bor, a puncs és egy meleg tea is csábító lehet a mínuszokban, amit a győriek egy-egy koncert vagy előadás mellett is elkortyolhatnak, hiszen az idei esztendőben is számos kulturális program gazdagítja a kavalkád műsorfüzetét. Szombaton például a Sani Singers és a Hoppáré Együttes szórakoztatta a Széchenyi térre látogatókat, de a következő napokban fellép többek között az Alma együttes és Sebestyén Márta.

Bár a „drágaság” miatt sokan panaszkodnak, tapasztalatunk, hogy a kereskedők nem, vagy csak néhány forinttal emeltek áraikon, így forralt bort átlagosan 150 forint/dl, puncsot 180 forint/dl, pálinkát 400 forint/2 cl, teát 100 forint/dl értékben ihatunk, míg a zsíroskenyér ára 150 forint, a kürtös kalácsé pedig 800-1000 forint között mozog.

Aki mégis úgy dönt, hogy az otthon melege mellett szeretné élvezni a karácsony ízeit, annak is érdemes kilátogatni az adventi fesztiválra, hiszen ez az időszak most is Győrben lesz a legszebb!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik