Belföld

András-napi hagyományőrző programok a Tóvárosi iskolában

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 12. 01. 12:33

A régi vásárok hangulat fogadta ma a Tóvárosi Általános Iskolába érkezőket.

Az András –napi hagyományőrző programok keretében vásár volt az aulában és a másodikosok az egykor volt vásárok hangulatát idézték fel előadásukban, amelyet a tornateremben felállított színpadon adtak elő az iskola alsó tagozatosai előtt. A felsősök eközben városismereti programon, múzeumlátogatáson vettek részt, illetve adventre készültek. Az aulában fejkendős lányok, kalapos, mellényes legények álltak az asztalok mögött és hangos szóval kínálták saját készítésű portékáikat. Az egyik folyósón a vásárban megéhezők válogathattak a szintén házi készítésű süteményekből.

„ Hetek óta készültek a gyerekek, pedagógusok erre a projekt napra, hiszen a vásárban mindenki a saját maga által készített tárgyakat, süteményeket árulja.” – mondta el a megnyitón az iskola igazgatója. Szücsné Sajtos Katalin hozzátette, míg az alsó tagozatosok a vásárban sürögnek, addig a felsősök közül a hetedik-nyolcadik osztályosok az adventi készülődés során ünnepi díszeket, ajándékokat készítenek, az ötödikesek és a hatodikosok pedig múzeumpedagógiai programon vesznek részt.

A megnyitón jelen volt Mészáros Attila, önkormányzati képviselő, aki a hangsúlyozta: „A város egyik legnagyobb általános iskolájában nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományokra. Ez nemcsak a gyerekek, a családok, az intézmény, hanem a város életében is fontos. A régmúltban gyökerező szokások ápolása az összetartozás mellett biztosítja a jövőt.”

A vásár mellett a tornateremben a tanító nénik alkotta énekkar szereplése után a második osztályosok léptek színpadra, akik a középkori vásárok hangulatát is felidézték, majd táncházba invitálták a gyerekeket.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Tragikus hirtelenséggel

Kommentek

John F. Kennedy writes at his desk in his Senate office, ca. 1953-1961. (Photo by © CORBIS/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.