Belföld

Vasárnap este felgyúlnak az ünnep fényei a Városház téren

Újdonságok is várják a látogatókat a Belvárosban az adventi programokon.

Advent első hétvégéjére készülődik Székesfehérvár. A város karácsonyfája, az ajándékvásár faházai és a színpad már áll, a készítők, szervezők a hátralévő napokban a díszítéssel foglalatoskodnak, hogy a Városház tér teljes pompájában ragyogjon, mikor elérkezik a díszvilágítás ünnepi felkapcsolása.

Bár a vásár már pénteken délután kezdetét veszi, az ünnepi fények a téren vasárnap este gyúlnak fel. 18.00 órakor dr. Cser-Palkovics András polgármester a színpadon köszönti a város lakóit és a Szent Imre Iskolaház egy kisdiákjával közösenfelkapcsolja a tér díszvilágítását, és így egyúttal felgyúlnak a karácsonyfa fényei, valamint a Városháza új világítása is.

A Városháza díszudvarán a Betlehemi jászol körül a helyi virágkötők alkotásait tekinthetik meg a nézelődők. Az idei évben egy-egy kis karácsonyfát is készítenek az adventi koszorú mellett. A Vadex és a Praktiker felajánlásának köszönhetően több helyen lesz lehetőség arra, hogy aki elfáradt a színes, ünnepi forgatagban, megpihenjen egy kicsit a kihelyezett farönkökön, így még otthonosabb lesz a Belváros.

A Hiemer-házban is sok csoda várja a betérőket vasárnap. Az épület sötétedés után ünnepi megvilágítást kap fényfestéssel, bent pedig Meseház, Pazar-Bazár iparművészeti vásár, gyerekjátékok és foglalkozások kapnak helyet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik