Belföld

Tabu a szex Orbánéknál

„A politikai erő most nem a felvilágosítás, hanem az etika felé indult el.” Így reagált Hoffman Rózsa arra a felvetésre, hogy tanítani kellene a szexuális védekezést az iskolákban.

A Népszava szerint Czeizel Endre, orvosgenetikus kereste fel az oktatási államtitkárt azzal, hogy újból be kellene vezetni a „Felkészülés a családi életre” tantárgyat, mert az nagyon sikeres volt a kamaszok körében 96-/97-ben. A szakember emlékeztetett, hogy azért volt rövid életű ez a felvilágosító nevelés, mert 98-ban a kormányváltáskor ellene mentek a politikusok a kezdeményezésnek. Főként a kereszténydemokrata Harrach Péter nem akart hallani „szexről, óvszerekről”.

Czeizel Endre az abortusz szigorítása ellen szervezett konferencián azt mondta: évente 110 koraszülött csecsemő haláláért felelősek, akik ellenzik vagy tiltják az abortusztablettát. Elismeri, hogy a hormongyógyszernek is vannak negatív hatásai, de ezek össze sem hasonlíthatók az abortusszal. Elmondta, hogy a művi terhességmegszakításnál minden 850. esetben megsérül a méh, minden 10. esetben sérül a méhnyak záróizomzata és minden 20. esetben olyan kismedencei gyulladás alakul ki, amely később nehezíti a fogamzást vagy meddősséget okoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik