Belföld

Sportiskolák versengtek Győrben

A Sportiskolák Országos Szövetsége kétnapos rendezvényt tartott a győri Bercsényi Szakközépiskolában, ahol szakmai konferenciára, sportági bemutatókra és - 19 sportiskola részvételével - sportversenyekre került sor.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint a szerdai konferencián többek között Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Győr polgármestere, Lehmann László, a MOB sportiskolai programjának igazgatója, Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság első embere és – a Borkai Zsolthoz hasonlóan a Bercsényiben tanult – Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára tartott előadást.

A MOB vezetője beszélt az elmúlt időszakban a sportirányításban történt változásokról, illetve a londoni olimpiáról, valamint arról is, hogy Magyarország és Győr szempontjából is nagyon fontos lesz a jövő hét, amikor döntés születik arról, hogy a megyeszékhely rendezheti-e meg 2016-ban az EYOF-ot, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált, melyen közel 4000, 14 és 18 év közötti fiatal méri össze tudását.

A kétnapos esemény második, csütörtöki napján a sportversenyeké volt a főszerep: összesen 19 iskola félezer diákja vett részt a kézilabda Truka Kupán, továbbá az atlétikai és kajak ergométeres viadalokon.

Magyarországon összesen 90 köznevelési típusú és 18 egyesületi típusú sportiskola működik. Az előbbiek közül 54 a MOB-on keresztül államilag támogatott. A 108 intézményben összesen közel 25 ezer 6 és 20 év közötti fiatal sportol.

Ajánlott videó