Belföld

Megmutatjuk, merre csússzon, ha van korcsolyája!

Budapesti és vidéki korikörkép.

Jóllehet, a síelni vágyóknak távolabbi tájakra kell még utazniuk, hogy friss havat találjanak, a korcsolya kedvelőit az időjárástól függetlenül számos pálya várja a fővárosban és vidéken egyaránt. Az egyre bővülő választéknak köszönhetően, a külsőbb kerületek lakóinak sem kell feltétlenül a belvárosba utazniuk egy kis csúszásért.

Jó tudni, hogy hétköznap általában mindenhol olcsóbb a jegy. Emellett nem árt, ha kéznél van valamilyen igazolvány, ugyanis sok helyen elkérik letétbe a korcsolyakölcsönzésnél. Ezen felül, mindig öltözzünk melegen és nem árt a fejfedő, valamint a kesztyű sem, főleg egy-egy kisebb esésnél.

Bizonyos helyeket a közönségkorcsolyásoknak tartanak fenn, de vannak olyan pályák, ahol a hokisok mellett csak néhány órát korizhatnak az amatőrök.

Városliget

A Városligetben található pálya egyszerre nagyjából négyezer látogatót tud kiszolgálni, de egy erősebb hétvégén napi tízezer ember is megfordul Magyarország legnagyobb koripályáján. Egy belépő hétköznap 1200, hétvégén 1400 forintba kerül. Ezen felül, akinek nincs saját korcsolyája, az bérelhet is: egy órára 700 forint, két órára 1300 forintba kerül. Ha pedig valakinek kedve támad hokizni, itt azt is megteheti, bár leszögeznénk, igencsak nagyra kell nyitni a pénztárcát, ugyanis fél órára 27500 forintot kóstál a pályabérlet.

Marczibányi Sportcentrum és a Budai műjégpálya

A marcibányi multifunkcionális pályán a téli idényben 38×19 m-es (722 nm) műjégpályát alakítanak ki. Egy felnőtt belépő 1650 forintba, míg a diák vagy nyugdíjas napijegy 1200 forintba kerül. A kori bérlés sem sorolható az olcsó kategóriába. 1200 és 800 forint/ alkalom az ára.


Fotó: MTI / Kovács Tamás

A májusig nyitva tartó Budai Műjégpálya belépőárai ugyanazok, mint a sportcentrumban, a kori bérlés pedig egy százassal kevesebb. Azt érdemes tudni, hogy a legtöbb helyen kínálnak családi belépőjegyet is. Például a budai pályán 3000 forintba kerül két felnőtt és a 14 éven aluli gyermekeik számára.

Ahol ingyen csúszhatunk

Óbudán, a főtéren ingyenesen is lehet korcsolyázni, ahogy a vecsési bevásárló parkban is. Az Óbudai Jégparkban ugyan fizetni kell, de a közönségkorcsolyázáson kívül a bizonytalanok kérhetnek oktatót, a magabiztosabbak akár jéghoki csapathoz is csatlakozhatnak. A felnőtt belépő egy órára 700 forint, plusz órákért 300 forintos felár fizetendő. Gyermek belépő 500 forint 60 percre. A korcsolyabérlés 1400 illetve 1000 forintba kerül.

A negyedik kerületi Ice Center mindennap nyitva áll a nagyközönség előtt. Két, 1800 négyzetméteres pálya várja egész évben a korcsolyázni vágyókat. Szombaton és vasárnap lehetőség nyílik amatőr jégkorongra is. Árak tekintetében gazdaságosabbnak tűnik, mint az eddigiek, hiszen nem óránként kell fizetni, hanem alkalmanként. Egy alkalom hétköznap 750, hétvégén 1300 forintba kerül. A korcsolyabérlés 1000 forint. Azonban a már említett személyi igazolvány vagy útlevél letétbe helyezése is szükséges, amennyibe nincs saját korink. Okmányok nélkül 10000 ezer forintot kérnek letétbe.

Az Eiffel tér jégpályán nagyon olcsón korcsolyázhatunk. Felnőtteknek mindössze 500, gyerekeknek 400 forint a belépő. A kori ezzel szemben már kicsit drágább 900 forintért kölcsönözhető.

A többi pálya is hasonló áron dolgozik, így kedvünk szerint válogathatunk az Arena Plaza Jégterasz, a Kőbányai Jégpálya, BHG Jégpálya, Pólus Jégpálya, Pesterzsébet Jégcsarnok, Sportmax közül.

Vidék

De nem csak a fővárosban, hanem a vidéki nagyvárosokban is várják a korcsolyázókat. A Győri Műjégpályán például, már 900 forinttól korizhatunk, ahogy Szegeden és Pécsen is. A Kaposvári Jégcsarnok egész évben várja az érdeklődőket, hétköznap mindössze 680 forint/ óra áron, a korcsolya kölcsönzés is csupán 500 forintba kerül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik