Belföld

Háztáji Vásárnapok a megyeszékhelyen

A MOST Cselekvők Egyesülete kezdeményezésére első alkalommal szervezik meg a Háztáji Vásárnapok programsorozatot Székesfehérváron, melynek a Megyeház u. 17. szám alatt található Museum Café udvara ad otthont.

Törteli Zoltán, a MOST Cselekvők Egyesületének elnöke elmondta: „ A vásár szervezésekor arra törekedtünk, hogy a saját, házi készítésű élelmiszereket, és kézműves termékeket kínáljuk a vásárlóknak. Civil szervezetként elsődleges célunk az, hogy minél szélesebb körben, minél több szervezet, intézmény bevonásával valósítsuk meg rendezvényeinket, társadalmi együttműködés keretében.Szeretnénk, ha ez az együttműködés hosszú távon is működne és programjainkat farsang, húsvét és a szüret időszakában is folytatni tudnánk. ”- hangsúlyozta Törteli Zoltán.

Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta:„A Fejér Megyei Önkormányzat hagyományosan szervez Fejér Termék vásárt, Megyekorzót, a helyi, saját készítésű terméket népszerűsítő vásárt. Örömmel vettük a civil szervezet megkeresését, hiszen a Háztáji Vásárnapokon egy újabb megjelenési lehetőséget tudunk biztosítani a megye termelőinek és kézműveseinek.

Bár az önkormányzat decemberben is szervez karácsonyi vásár keretében Megyekorzót, mégis igyekszünk minden lehetőséget megragadni az általunk indított Fejér Termék Program népszerűsítésére. A rendezvényt a vásár idejére 20 stand biztosításával is támogatja az önkormányzat.” – hangsúlyozta Törő Gábor.   Rapali Zsolt, a Natúrháló.hu Kft. vezetője a programokról és a technikai részletekről adott tájékoztatást. Az adventi időszakot lefedő Háztáji Vásárnapok 2012. december 1-jén nyitja meg kapuit és december 23-án estig (Csütörtök- péntek 14-21 óráig, szombaton 9-21 vasárnap 10-21 óra között) várja az érdeklődőket.

Egész nap helyi termék bemutatók, kézműves vásár, múzeumi gyermek- és felnőtt kulturális, művészeti programok várják a látogatókat. „Meglepetésekkel is készülünk. Vasárnaponként a Jamservice főzőiskola séfjei lesznek a vendégeink, és a gyerekekkel helyi termékekből közösen sütnek-főznek majd a helyszínen. A Terembura Egyesület kézműves foglalkozásokat tart, de lesz bohóc is, akivel karácsonyi motívumú lufikat lehet majd hajtogatni.

A jó hangulatról egy verklis zenész és a Szabadszínház tagjai gólyalábas bemutatóval gondoskodnak majd.” –tett hozzá. A Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága, Szent István Király Múzeum igazgatója, Dr. Demeter Zsófia is támogatja a rendezvényt a helyszín biztosításával. Számunkra is fontosak az ilyen rendezvények, és együttműködések, természetesen szívesen csatlakozik és támogatja a múzeum is lehetősége szerint a hasonló kezdeményezéseket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!