Belföld

A Magyar Fesztivál Szövetség szakmai döntést akar

24.hu
24.hu

2012. 11. 30. 16:27

Aggályosnak ítéli a Szegedi Szabadtéri Játékok körül kialakult helyzetet a Magyar Fesztivál Szövetség.

A Szegedi Szabadtéri Játékok a legpatinásabb művészeti fesztiválok egyike Magyarországon, művelődéstörténeti és historikus jelentőséggel bíró nemzeti érték – olvasható az összegzésben.

Sülyi Péter, a Magyar Fesztivál Szövetség elnökségének tagja kiemelte az MTI-nek, hogy a játékok töretlen szakmai rangjának elismerését jelzi a szövetség által odaítélt kétszeres kiváló minősítés is.

Eddig semmiféle szakmai hiányosság nem vetődött fel a Szegedi Szabadtéri Játékokkal kapcsolatban. A Magyar Fesztivál Szövetségnél a fesztiválminősítők által készített részletes és hiteles felmérések rendelkezésre állnak, ha tehát mégis akadna valami kifogásolni való, készek vagyunk minden segítséget megadni az objektív, szakmai alapú döntés kialakításához” – mondta Sülyi Péter.

Hozzátette: feltétlenül szakmai döntésre, azt megelőzően pedig pályázat kiírására van szükség, hiszen azt az eladóművészeti törvény írja elő, márpedig a Szegedi Szabadtéri Játékok előadóművészeti szervezet.

A 275 fesztivált tömörítő Magyar Fesztivál Szövetség kéri a politikai döntéshozókat, hogy a fesztivál vezetésével kapcsolatos határozatukat szakmai alapon és az előadóművészeti törvény idevágó rendelkezései alapján hozzák meg” – fogalmaz a közlemény.

A Szegedi Szabadtéri Játékok tulajdonosi jogait gyakorló szegedi önkormányzat kulturális bizottsága szerdán 6:2 arányban Bátyai Edina leváltását javasolta, a város közgyűlése szombaton dönt arról, napirendre veszi-e a kérdést. A jelenlegi igazgató helyére Kelemen Csaba színművész, az egri Agria Játékok Közhasznú Nonprofit Kft. igazgatója kinevezését javasolja az önkormányzati testület.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Cegléd, 2011. augusztus 14.
A ceglédi Toldy Ferenc Kórház-Rendelőintézet.
MTI Fotó: H. Szabó Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.