Belföld

Novák nem szereti a viccet

novák előd (novák előd, )
novák előd (novák előd, )

Novák Előd szerint Ertsey Katalin törvénysértést követett el. A Jobbik alelnökének levelét, amelyben nincs válasz az LMP képviselőnőjének kérdésére, szöveghűen közöljük.

„Válasz Ertsey Katalin törvénysértésére

Értettem én a viccet, csak nem szeretem, ha hazánk Izrael általi gyarmatosításáról van szó – röviden így foglalható össze Ertsey Katalin LMP-s képviselő humorosnak szánt, de az adatvédelmi biztos szerint törvénysértő válasza a közérdekű adatigénylésemre.

Bár sajnos életszerű, hogy az LMP képviselője izraeli állampolgár, leveléből nyilvánvalóan tudtam, hogy válaszadási kötelezettsége alól ilyen polgárpukkasztással akar kibújni. Én azonban képviselői eskümet komolyan véve tájékoztattam a nyilvánosságot nyilvánvaló hazugságáról, s magyarázkodjon ő, ha akar. A jelek szerint már Ertsey Katalin is minimum cikinek érzi az izraeli állampolgárságot, mely fejleményt örömmel fogadok.

A Simon Perez izraeli államelnök által meghirdetett felvásárlásunk kapcsán legalább olyan morbid humorizálni, mint amilyen az MSZP-s politikusbűnöző Zuschlag János elhíresült vicce volt a Terror Háza előtt a hidegben, miszerint a zsidók legalább nem fáztak, amikor állítólag ‘befűtöttek’ nekik.

Dr. Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke megerősítette dr. Jóri András adatvédelmi biztos korábbi állásfoglalását, eszerint ‘az országgyűlési képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó adat (…) közérdekből nyilvános személyes adat. Ez azt jelenti, hogy a képviselők kettős állampolgárságára vonatkozó tájékoztatást (…) maguk a képviselők mint közfeladatot ellátó személyek is kötelesek bárki számára megadni.”

Ertsey Katalin mindennek tudtában adott komolytalan választ, így ugyanolyan törvénysértést követett el, mint ha a vagyonnyilatkozatát viccelte volna el, illetve hasonló jogsértés lett volna, ha az LMP a vesztes földpályázatok kikérésére válaszul a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet kedvenc vicceit kapta csak volna meg. Ha az LMP képviselője nem ad érdemi választ az állampolgárságára, azzal minapi belharcukban tett nyilatkozatát, miszerint frakcióvezetésük megválasztása ‘az ocsmány politikai alkuk és kontraszelekció diadala volt’, tágabb összefüggésbe helyezi, s magáról is hasonló bizonyítványt állít ki.

Novák Előd, a Jobbik alelnöke”

Eddig a levél.

Az előzményekről: Novák Előd szerdán este minden parlamenti képviselőtől e-mailben kért tájékoztatást arról, hogy a magyaron kívül rendelkezik-e más állampolgársággal. Ertsey Katalin LMP-s képviselő magát izraeli–piréz kettős állampolgárnak vallotta, és feltett egy kérdést is: „régóta érzem, hogy előszeretettel hozol elő homoszexuális témákat. Kérdezem hát: látens buzi-e vagy?”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik