Belföld

Megkezdődött az advent Szegeden

A Széchenyi tér és a Dóm tér is karácsonyi hangulattal várja már a szegedieket.

Szerdától egészen szenteste előző estéjéig várja a szegedieket a karácsonyi vásár. A Dóm Téri Advent elnevezésű hagyományos rendezvény épp most ünnepli tizedik születésnapját, és annak ellenére sikerült megszervezni, hogy már felröppent a hír, hogy elmaradt. Itt újra szép és igényes kézműves ajándékokkal, a gyerekprogramokkal, a felnőtteknek is sok gasztronómiai inyecséggel és jó hangulattal várják a szervezők a szegedieket.

De akinek ahhoz van kedve, ellátogathat a Széchenyi térre is, ahol szintén számos hagyományos és modern ajándékot vásárolhatunk szeretteinknek, miközben itt sem marad el a hangulatos, lámpafényes, finom étellel, itallal teli karácsonyi hangulat.

Szeged karácsonyi vásárai tehát örömteli és meghitt ünnepre készülődést ígérnek a látogatóknak. Bár a költségvetés most kisebbre sikerült mint tavaly, az ünnepi hangulat szépsége megmaradt. A családok örömüket lelhetik a csodás illatokban, ízekben és a népies hangulatban. A Dóm téren az adventi máglya ropogó tüzénél jól eső lesz a melegedés, és a gyerekek idén is vidáman szaladgálhatnak a szalma labirintus útvesztőiben vagy jókat kacaghatnak a bálaszínház ingyenes programjain. A Széchenyi téren pedig ugyancsak rengeteg ajándék és program közül válogathatnak meghitt hangulatban az oda látogatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik