Belföld

Forradalom jöhet az egészségbiztosításban

háziorvosi rendelés (háziorvos, rendelő, beteg, orvos)
háziorvosi rendelés (háziorvos, rendelő, beteg, orvos)

Egyre több cég fontolgatja az egészségbiztosítás bevonását a béren kívüli juttatások körébe – írja azenpenzem.hu. Ennek oka egyrészt az állami betegellátás miatti elégedetlenség, másrészt pedig, hogy míg a cafeteria egyéb elemeinél jókora adót kell fizetniük a vállalatoknak, addig ez a forma teljes kedvezményt élvez.

A portálnak nyilatkozó cafeteria szakértő szerint a kulcskérdés az, hogy pontosan mit kapnának azok, akik ezt a juttatást választják. A szűrővizsgálatok ugyanis önmagukban nem jelentenek szélesebb tömegek számára vonzerőt, igazán a szakorvosi, illetve a családi orvosi ellátásra van igény.

Illúzió volna azt feltételezni, hogy az egészségbiztosítások egy-két éven belül domináns elemét képezik majd a cafeteria juttatásoknak – ezt már Pászka Zsuzsa, a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetségének elnökségi tagja mondta a lapnak. Az előnyök miatt azonban előbb-utóbb szerinte is elérhetik az áttörést.

Egyre többen vélik viszont úgy, hogy ez nincs is olyan messze. Már csak azért is, mert a társadalombiztosítási ellátás számos téren egyre kevésbé látszik működni. Hosszú várólistákra, beutalási bizonytalanságokra, az orvosi ügyeletek nehézkes elérésére, kompetencia hiányára panaszkodnak egyre többen – olvasható a cikkben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik