Belföld

Rövidesen emeli a sárga csekkek díját a Posta

Nettó 112-ről 137 forintra emeli a sárga csekkek után fizetendő díjat a Magyar Posta – értesült a Népszabadság.

Ezt az összeget annak kell fizetni, aki a csekket kinyomtatja és akinek a számláján jóváírják a készpénzt. A jelek szerint tehát a Magyar Posta úgy készül a postai liberalizációra, hogy a piaci árakat jelentősen fölélövi, 137 forintra. Miközben az állami cég korábban azt hangsúlyozta, hogy a sárga csekk a legolcsóbb számlakiegyenlítési módszer, mert nem kell hozzá infrastruktúra és bankszámla sem, addig ezzel a díjjal a legdrágább átutalások versenyében bizonyosan az élmezőnyben végeznének.

A Magyar Postát a Népszabadság megkereste, hogy megtudják: mi indokolja ezt a drasztikus drágítást. – A Posta a költségek jövő évi változásának figyelembevételével kénytelen emelni a pénzforgalmi szolgáltatások díját. Az emelés mértékét kizárólag a 2013-tól felmerülő plusz költségek határozzák meg. Ez nem jelet a Magyar Posta számára extra bevételt. A Posta a szolgáltatás igénybevételére a számlavezető bankokkal áll szerződéses kapcsolatban – válaszolták kérdésükre.

Vagyis, a drágulás oka a Posta válaszának logikája szerint a tranzakciós illeték, de annak mértéke mindössze két ezrelék – írja a Népszabadság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik