Belföld

Öt évre ítélték a Kalocsán rabló fegyőrt

Jogerősen öt év börtönre ítélte szerdán a Szegedi Ítélőtábla azt a fegyőrt, aki tavaly riasztópisztollyal kirabolt egy kalocsai szórakozóhelyet.

Az állampusztai büntetés-végrehajtási intézetben felügyelőként dolgozó 21 éves férfi jelentős tartozásokat halmozott fel. A részleteket nem tudta törleszteni, ezért 2011 novemberében elhatározta, hogy rablással fog pénzt szerezni, és egy kalocsai szórakozóhelyet szemelt ki célpontul.

November 22-én este arcát eltakarva bement a szórakozóhelyre. A bárpulthoz lépett, a fegyvert az alkalmazottra fogta, és a bevételt követelte. A pultra dobott egy nejlonzacskót, majd átment a játékterembe, és az ott tartózkodó két férfit felszólította, hogy feküdjön a földre. A vádlott visszalépett a pulthoz, a riasztófegyvert ismét az alkalmazottra fogta, aki a zacskóba tett 315 ezer forintot. A vádlott elvette a pénzt, majd “Nem akarok rendőrt látni!” felkiáltással távozott.

A férfi december 30-án adta föl magát a rendőrségen. A tárgyaláson elmondta, azért jelentkezett a hatóságoknál, mert nem tudott megbékélni lelkiismeretével, és amit tett, nem volt méltó a hivatásához. A férfi bocsánatot kért családjától és a sértettektől is.

Az ítélet indoklásában a bíróság kifejtette: a bűncselekmény felderítését azt tette lehetővé, hogy a vádlott önként jelentkezett, többek között ezért enyhítették az első fokon kiszabott hat év fegyházbüntetést.

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek helye nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik