Belföld

Már szól az Aranycsengő Debrecenben

Advent első vasárnapján Debrecenben is kigyúlnak az ünnepi fények. A karácsonyig tartó, hagyományos Aranycsengő vásárra idén 73 pavilont állítottak fel, ezekben csak a zsűri által előzetesen elbírált kézműves, népi iparművészeti, illetve ajándéktárgyak árusíthatók.

A Kossuth téren álló Nagytemplom előtt, a Széchenyi utca és a régi városháza között már felsorakoztak a pavilonok, amelyekben 86 kereskedő kínálja portékáit. Tornyi Sándorné, a szervező Debreceni Közterület-felügyelet piaci osztályának vezetője elmondta: december 23-áig naponta 9-től este 8-ig tart nyitva a vásár. Minden hely elkelt, új igénylőnek lehetőséget már nem adnak. Az árusoknak ugyanis előzetesen pályázniuk kellett, bemutatva portékáikat. Csak kézműves, iparművészeti, illetve ajándéktárgyak árusítására adtak engedélyt, és szakavatott zsűri bírálta el, kik rakodhatnak ki a pavilonokban.

Díszeket, szaloncukrokat, édességet, gyertyákat, mécseseket, ajándéktárgyakat kínálnak az eladók, illetve öt helyen lehetőséget adtak vendéglátásra is. Kapható tea, forralt bor, forró csoki, sajtok, kenyérlángos, lapcsánka, kürtőskalács. Egyelőre több a nézelődő, mint a vásárló, a tapasztalatok szerint Mikulás és karácsony előtt élénkül meg a forgalom.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik