Belföld

Félmilliárd fővárosi útjavításra

útfelújítás (útfelújítás, útjavítás, útépítő)
útfelújítás (útfelújítás, útjavítás, útépítő)

Jut egy kis pénz például az Élessarok, a Grassalkovich út és a Hungária körút rendbetételére.

Ötszázmillió forintot költhet Budapest az egy és két számjegyű főutak karbantartására, miután a Fővárosi Közgyűlés felhatalmazta szerdai ülésén Tarlós István főpolgármestert a támogatási szerződés aláírására.

A 20 igen vokssal, ellenszavazat nélkül és 9 tartózkodással elfogadott előterjesztés szerint az összeget három projektre fordítják: a 31-es főút részeként a Jászberényi utat az Élessaroknál felújítják, az 5. számú főút részeként pedig a Grassalkovich út Haraszti és Ócsai út közötti szakaszán pedig a felüljárók közötti szakaszt újítják fel 336 millió forintból.

Az Ócsai úton a vonatsínek fölötti hídon 32 millió forintból 17 méter hosszan kicserélik a híd dilatációját, valamint a betonfelületek bevonatát, és a járdát is javítják.

A harmadik beruházás során a Róbert Károly körút – Hungária körút – Könyves Kálmán körút útvonalon az elkopott útburkolati jeleket festik újra, erre 13 millió forintot fordítanak.

A támogatási összeg Magyarország 2012-es költségvetésében szerepel, annak felhasználásáról Budapest a Belügyminisztériummal és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal köt támogatási szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik