Belföld

Bemutatta új lemezét Feke Pál

A Feke Pál vezette Paul&Hód nevű új formáció november 24-én tartotta meg “Az első harapás” c. lemezének bemutató koncertjét a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

“Sokat dolgoztunk Sebestyén Áron zenész barátommal legújabb nagylemezemen, amely eredményeként egy igazán különleges, mély érzésű album jött létre. Az egyszerre lírai és modern hangzásvilágú lemez és a rá épülő koncert fontos szerepet játszik az életemben.” – mondta Feke Pál, Junior Prima és Artisjus díjas színész-énekes, aki annak idején a székesfehérvári Vörösmarty Színházban a szívének oly’ kedves Zenegér szerepében mutatkozott be a Diótörő és az Egérkirályban, nem hiába választotta hát lemezbemutatójának helyszínéül a teátrumot.

//www.zene.hu/image/article/galery/.640x480/77814.jpg

Fotó: Szabó Remus

“Az albumon olyan dalokat hallhatnak tőlem, amelyeket korábban nem énekeltem. Egyaránt helyet kaptak kiváló magyar zenészek szerzeményei és új, saját dalok is. Egy férfi-nő közti kapcsolat olyan sokféle lehet. A lemez ezt megmutatva tart tükröt mindannyiunk elé és szól emberi viszonyokról, szerelemről, csalódásról, szenvedélyről.”

A legtöbb lemezbemutató koncert nem igazán meri vállalni, hogy valódi lemezbemutató legyen, és az előadott számok csak egy bizonyos részét hozza a debütáló albumról, inkább visszanyúl a régebben kiadott, bejáratott dalokhoz, slágerekhez, azokhoz a szerzeményekhez, amik már beváltak. A Paul&Hód azonban sorra felvonultatta a korong nótáit, belecsempészve egy-egy olyan alkotást is, ami bár felvételre nem került, felmerült lehetőségként. Így az Illés Good-bye Londonját.
Az este vendége az István, a király jubileumi előadásából Réka szerepében megismert Herczeg Flóra volt. Először a lemezen is hallható Ákos dalt, a Végre című szerzeményt énekelték el duettben Feke Palival, majd az Autó egy szerpentinen következett a Quimbytől az énekesnő bohókás prezentálásban. Herczeg Flóra felkonferálásakor pedig nem véletlenül kapott hangsúlyt, hogy a leányzó egri…

“Az elmúlt néhány évben a zene és a színház mellett életem fontos részévé vált a borászat is. Évekkel ezelőtt a színház hozta Egert, Eger a barátságot, a barátság pedig a borászat és a borászok igazi világát. Az egyik “könnyesre nevetős” este Ráki Csabával és Ipacs Gézával “szabadította” rám a hódot, ezt a kedves figurát, akivel örök szövetséget kötöttem.”

Az említett, ominózus estéről Feke Pali szeretett volna két szám között hosszasabban mesélni, ám szavai -kétértelműségüknél fogva- nagy derültséget okoztak a közönség soraiban, innentől pedig lavina indult el. Bármit mondott, csak olaj volt a tűzre. Természetesen -a helyzetet felismerve- kissé ráerősített a jókedvet teremtő, “túl a barátságon”.-felhangra, ám a hangulat felülkerekedett rajta, és mikor szeretett volna komolyabban pár szót ejteni a Paul&Hód termékcsaládról, “aki kézbe veszi ezt a prémium terméket…” hangzatú felvezetéssel, már régen mindegy volt. A publikum hangos nevetésbe és tapsolásba kezdett, az énekes pedig magát megadva, derűsen intett a bandának, hogy inkább folytassák a zenélést.

A Paul&Hód egy remekül működő, kifinomult formáció. Dzsesszes, klasszikus, elegáns, ízléses. Frontember lévén Feke Pál áll ugyan a középpontban, de minden alkalmat megragad, hogy zenésztársaiba karoljon, és teret biztosítson nekik. A billentyűknél Sebestyén Áron, a gitárnál Komjáti Áron, a basszusgitárnál és bőgőnél György Attila, a trombitánál Csapó Krisztián, a csellónál Gál Béla, a dobok mögött pedig Szabó Tamás foglal helyet.

//www.zene.hu/image/article/galery/.640x480/77811.jpg

Fotó: Szabó Remus

A koncert végén egy István, a király egyveleggel örvendeztették meg a nagyérdeműt, fejet hajtva a rockopera és a Szörényi-Bródy szerzőpáros munkássága előtt, és kifejezve Feke Pali örömét és háláját azért, amit István király szerepe révén elért a Társulatnak köszönhetően. A lemezbemutatót végül stílusosan az album utolsó dala zárta, majd pár perccel később az énekes már dedikálta is az első, helyszínen vásárolt példányokat a színház büféjénél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik