Belföld

100-an keresnek többet Tarlósnál a fővárosban

Tarlós István  (Tarlós, főpolgármester)
Tarlós István  (Tarlós, főpolgármester)

A Főpolgármesteri Hivatalban csak az 53. legmagasabb fizetést tudhatja magának a legfőbb városvezető, de több tucat budapesti cégvezető is többet visz haza, mint ő – derül ki a 168 óra összeállításából.

A Fővárosi Közgyűlés szerdán megszavazta Tarlós István fizetésemelését. 2013. január 1-jétől havi bruttó 1 millió 296 ezer 321 forint illeti meg, amelyhez havi 194 ezer 448 forint költségtérítésre jogosult.

A helyetteseinek pénzéről nem született döntés, egyelőre nem világos miért. A Főpolgármesteri Hivatal közleményében ez állt: noha a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi fedezetet biztosított a városvezetés illetményeire és költségtérítésére, a képviselők csak a főpolgármester fizetésemeléséről szavaztak, a főpolgármester-helyettesekéről nem. Tarlós István nem nyomott gombot a kérdésben – tették hozzá.

Ez volt a városvezetők tervezett fizetésemelése.

A 168ora.hu utánajárt, kik keresnek többet a városházán. Kiderült, a főpolgármester nincs az élbolyban, csupán az 53.  Többet visznek haza jegyzők, osztályvezetők és tanácsadók is. Sőt fővárosi cégek, intézmények igazgatói is magasabb fizetésből gazdálkodhatnak. Több jut például a BKK,a BKV, a FŐTÁV, a Vízművek és számos színház vezetőjének is.

A részletes listát itt:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik