Belföld

Zajcsökkentési intézkedési terv készül

Mindenki előtt nyitott a szerdai fórum.

A nemrég elkészült zajtérkép alapján megkezdődik Székesfehérváron egy zajcsökkentési intézkedési terv összeállítása. Ebbe a szakemberek mellett a lakosságot is szeretné bevonni az Önkormányzat. November 28-án 13.00 órától nyilvános fórumra várnak minden érdeklődőt a Hiemer-házban. Emellett a városi honlapon elérhető kérdőív kitöltésével és visszaküldésével is sokat segíthetnek a fehérváriak abban, hogy reális képet kapjanak a zajterhelésről és a szükséges beavatkozásokról.

Pályázati támogatással készült el az elmúlt hónapokban a Székesfehérvár zajszennyezettségéről reális képet adó zajtérkép. Az immár rendelkezésre álló anyagok alapján most egy zajcsökkentési intézkedési terv összeállítása kezdődik, amelyben nemcsak a szakemberekre, hanem a lakosság közreműködésére is számítanak.    Az első állomás egy fórum, amely 2012. november 28-án, szerdán 13.00 órakor kezdődik a Hiemer-ház házasságkötő termében. Itt megismertetik a stratégiai zajtérkép elemeit, bemutatják és értékelik Székesfehérvár környezeti zajhelyzetét.

A zajterhelés csökkentésére akkor lehet hatékony intézkedéseket tenni, ha pontos helyszíni adatok állnak a szakemberek rendelkezésére. A város különböző területeire vonatkozó adatfeldolgozásba a lakosságot is szeretnék bevonni. Az Ügyfélszolgálaton található kérdőív kitöltésével segíthetnek ebben a fehérváriak. A beérkező adatok feldolgozása után, az ezekből kapott információk alapján tudnak dönteni a szükséges beavatkozásról a szakemberek. Hogy milyen intézkedések – műszaki és nem műszaki “beavatkozások” – lehetségesek, erről is tájékoztatást adnak a szerdai munkaindító fórumon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik