Belföld

Kezdődik a káosz a Ferenciek terén

Budapest új főutcája (útépítés, budapest, )
Budapest új főutcája (útépítés, budapest, )

Indul a Belváros új főutcája projekt, ezért mától forgalomkorlátozásokra kell számítani a Ferenciek tere környékén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A teljes átalakítást a tervek szerint 2014 tavaszára fejezik be.

A munkálatok miatt nem lehet majd parkolni a Március 15. téren, az Erzsébet híd alatt, az Irányi utca egyes szakaszain, a Molnár utca lezárt végén és a Kéményseprő utcában.

Az építkezés érinti a Szabad sajtó út – Váci utca csomópontot is, ahol vízvezeték-építés miatt a Buda felé haladó buszsáv rövid szakaszon megszűnik. A Váci utca Duna utca és Irányi utca közötti szakaszára az Erzsébet híd felől nem lehet majd behajtani, így az Irányi utca az Erzsébet híd felől csak a Belgrád rakparton keresztül lesz megközelíthető.

A Ferenciek terén december elsejétől véglegesen lezárják a közúti aluljárót, ezért az Erzsébet híd az V. kerület déli részéből csak a Reáltanoda utcán és a Szép utcán át lesz elérhető. Az Irányi utca Váci utca és Károlyi utca közötti szakasza kétirányú lesz, így a déli Belváros felől közvetlenül elérhetővé válik a rakpart. A munkálatok a Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca tengely forgalmát egyelőre nem érintik.

A közúti aluljáró lezárása miatt a Lehel tér felé a 15-ös és 115-ös autóbuszok december 1-jétől a Kálvin tér és a Deák Ferenc tér között terelt útvonalon közlekednek. A buszok a Kálvin tértől a Múzeum körúton és a Károly körúton járnak, és a 9-es busz megállóiban állnak meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik