Belföld

Hétmilliót már zárolt a NAV

Nagy Zoltán

2012. 11. 27. 21:56

A Dunántúl egyik legnagyobb lapkiadója költségeit úgy akarta csökkenteni, hogy a béreket szabálytalanul fizette ki, és visszaélt az adókedvezményekkel – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A pénzügyi nyomozók megtudták, hogy a kérdéses lapkiadó sorra nyerte az ország nyugati részének önkormányzatai által kiírt pályázatokat, hogy a településekről hírt adó hetilapokat szerkeszthesse, kiadhassa, valamint a nyomdai szolgáltatásokat elvégezhesse, ám az előnyt szabálytalan adózással érte el a versenytársakkal szembe. Az 5%-os kedvezményes adókulcsot úgy alkalmazta a kiadó, hogy közben a munkát termékértékesítésként számlázta a megrendelő önkormányzatok fel. Ezzel a trükkel 14 millió forint áfabevételtől esett el az állam. A lapcsoport tovább tetézte a bajt azzal, hogy hamis útnyilvántartásokkal megalapozva fizetett útiköltséget, amivel az alkalmazottak bérét egészítette ki, ennek értéke 8,5 millió forintra rúgott.

A nyomozás lezárása után a pénzügyi nyomozók vádemelést javasoltak a Veszprémi Városi Ügyészségnek. A kár enyhítéseként az ügyvezető vagyonából több mint hétmillió forintot zároltak.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.