Belföld

Feljelentik a zsidózó képviselőt

Jogi eszközökhöz fordul az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség Gyöngyösi Márton hétfői parlamenti beszéde miatt – olvasható közleményükben.

Büntetőfeljelentést tesz Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselő ellen Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, és cselekvésre szólítják fel a demokratikus pártokat és a kormányt – áll a szervezet közleményében.

A Jobbik a középkori babonákon alapuló antiszemitizmus után immár nyíltan is a nácizmust képviseli. Az elhangzottakból és az arra a helyszínen érkezett erőtlen reakciókból sajnálatos módon érződik, hogy a társadalom és a jelentős véleményformálók ingerküszöbe indokolatlanul magas lett – fogalmaznak.

Az EMIH feljelentést tesz Gyöngyösi ellen, mert a képviselő állítása arról szólt, hogy magyar állampolgárok pusztán a származásuk miatt nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Ez kétséget kizáróan gyűlöletre uszítás, hiszen ha ezt a “nemzetbiztonsági kockázatot” meg kell szüntetni, az már közvetlen fenyegetést is jelent a zsidó származású magyaroknak – írja a szervezet.

A kormányt és a demokratikus parlamenti pártokat arra kérik, hogy tegyenek meg mindent a Parlamentben megjelent nácizmus visszaszorítása érdekében – zárul a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik