Belföld

Dugófigyelő segít az autósoknak

rakpart (autó, forgalom, dugó, rakpart, )
rakpart (autó, forgalom, dugó, rakpart, )

Budapest 4 pontján lesz olyan digitális kijelző, amely megmutatja, mennyi ideig tart eljutni egy-egy hídig, vagyis merre gyorsabb az előrejutás. Az M0-áson már vannak ilyen táblák.

Az M1-M7 autópálya közös szakaszán és a 6-os főút bevezető szakaszán, valamint kapcsolódó főútjain, a Budafoki úton és a Szerémi úton helyeznek el forgalomjelző digitális táblákat, illetve a hozzájuk kapcsolódó kamerás megfigyelésre, járműazonosításra és számlálásra alkalmas “intelligens végpontokat” – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t.  A kijelzőket az év végéig telepítik.

A rendszer automatikusan meghatározza az eljutási időket a Duna különböző hídjaihoz, majd az adatokat megjeleníti a bevezető szakaszokra telepített változtatható jelzésképű táblákon, megkönnyítve ezzel a gépjárművezetők dolgát az útirányválasztásban.

A kamerás rendszámfelismerésre épülő rendszer lényege, hogy két állandó mérőhely között meghatározza a hidakig tartó aktuális utazási időket.

Hasonló táblákat telepítettek korábban az M0-körgyűrű több csomópontjában is, amelyen a körgyűrűről elérhető települések és autópályák eléréshez szükséges időt írják ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik