Belföld

Iváni bűnbanda fosztogatott Burgenlandban

Harminc-harmincöt magyarországi és mintegy húsz ausztriai betöréses lopással gyanúsítják a társaságot.

A banda tagjait a Győr-Moson-Sopron megyei Ivánban fogták el, jelentette be sajtótájékoztatóján a Soproni Rendőrkapitányság vezetője. Az ügyben kilenc embert hallgattak ki. Szabó Jenő alezredes elmondta, a csoport számlájára több, egyes estekben egyenként is milliós értékű betöréses lopást írnak; az ügyben kilenc embert hallgattak ki gyanúsítottként, négyet vettek őrizetbe, kettőt pedig már előzetes letartóztatásba is helyezett a bíróság.

A kilenc fős csoport Kelet-Ausztriában hét helyen követett el bűncselekményt, a betörő-csoportról azt feltételezik, hogy felelős a Somfalva/Schattendorf és környékén történő betörésekért is.  Ami bizonyos, hogy Észak-Burgenlandban egy motorbiciklit valamint egy markológépet loptak el. Legtöbbjük ellen dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt folyik eljárás.

A közös sikerről Johanna Mikl-Leitner, belügyminiszter is beszámolt  szombati látogatása során Kismartonban. Mint mondta, külön nyomozócsoportot állítottak fel a kézrekerítésükre. A gyanúsítottak kétharmada “teljes beismerésben” van, ugyanakkor a nyomozók arra számítanak, hogy jelentősen, akár a mostani kétszeresére is bővülhet az ügy szereplőinek köre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik