Belföld

Hat településnek lesz ma új polgármestere

Hat településen tartanak ma időközi önkormányzati választást. Mindegyik helyen polgármestert választanak, két településen pedig még a képviselő-testület összetételéről is dönthetnek a helyiek.

Győr-Moson-Sopron megyében két helyen szavazhatnak a polgárok, a Győrhöz közeli Vámosszabadiban négyen, míg a rábaközi Szilsárkányban hárman indulnak a megüresedett polgármesteri helyért.

A Békés megyei, Orosháza melletti Kardoskúton a választók három polgármesterjelöltre szavazhatnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pácinban pedig négy jelölt indul.

A Pest megyei Kosdon és a Komárom-Esztergom megyei Tárkányban polgármestert és hat-hat helyi képviselőt választanak. Kosdon négy polgármester- és tizenkét képviselőjelölt indul. Tárkányban a polgármesteri székért hárman versenyeznek, míg a képviselői helyekért tizenöten.

Az önkormányzati választás egyfordulós, nincs sem érvényességi, sem eredményességi küszöb, az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja. A választókat valamennyi helyen reggel 6 és este 7 óra között várják a szavazókörökben.

A választás napján a szavazókörök bezárásáig kampánycsend van érvényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik