Belföld

Állatkínzással és emberveréssel vádolják a golopi polgármestert

Kiss Lajos (kiss lajos,)
Kiss Lajos (kiss lajos,)

Egy kutyát íjjal agyonlőtt, egy 18 éves fiút pedig ököllel megvert Kiss Lajos, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Golop falu polgármestere. Több ügyben is folyik ellene eljárás.

“Balhés figura.” Így jellemzik a helyiek Golop polgármesterét. Kiss Lajos állítólag sem állatot, sem embert nem kímél. Három hete állatkínzás miatt indult eljárás a független politikus ellen, mert íjjal lelőtt egy tízkilós kiskutyát, Buksit – írja a Bors.

A lap megtudta: Kissnek olyan ügye is van, amiben testi sértéssel vádolják. 2011 januárjában egy 18 éves mezőgazdasági szakközépiskolás tett ellene feljelentést. “A művelődési házban tartott bulin Kiss Lajos se szó, se beszéd, ököllel vágott halántékon, amikor tánc közben meglöktem. A földre kerültem, ott a polgármester öt másik emberrel együtt tovább ütött” – mesélte a Borsnak Barna Gergő.

Barna sem lehetett azonban teljesen ártatlan az ügyben: Kiss Lajos ugyanis feljelentette, Gergőt pedig első fokon becsületsértés és garázdaság miatt 8 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Kiss Lajos hamarosan egy további ügyben is védekezhet. Az őt feljelentő állatvédő szerint ugyanis nemcsak az íjjal lelőtt Buksi, hanem még legalább négy kutya megölése írható a számlájára, ezért Abonyi Mónika, a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány elnöke a héten újabb feljelentést tesz ellene – írja a Bors.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik