Belföld

Újra Fejér Termék vásár a Megyeházán

Rendhagyó, a társadalmi integrációt elősegítő szándékkal szervez a Fejér Megyei Önkormányzat Megyekorzót, Fejér megye értékeit, termékeit bemutató vásárt november 24-én, szombaton a Megyeháza udvarán reggel 8-tól délután 13 óráig.

Törő Gábor, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: A Fejér Megyei Önkormányzat a novemberi Megyekorzót már a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény bevonásával valósítja meg a társadalmi integrációt elősegítő célzattal. Az intézmény székhelyén Polgárdin, ill. három telephelyén – Bicskén, Alapon és Gánt- bányatelepen –szociális foglalkoztatás működik, ennek keretében a lakók segítségével vállalja az intézmény a rendezvény idejére, hogy a termelőknek és kiállítóknak össze -és szétszereli a standjait 1 intézményi munkatárs és 7 lakó közreműködésével.

„ A Fejér Megyei Önkormányzat annak ellenére, hogy az intézményfenntartó szerepe megváltozott, még mindig szoros kapcsolatot ápol a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézménnyel. Az évek óta tartó közös együttműködést továbbgondolva keresték a lehetőséget a kapcsolatuk bővítésére. Innen jött az ötlet, hogy a Megyekorzóval, amelynek már hagyománya van a megyében, megjelenési lehetőséget biztosítsunk az intézménynek, kölcsönösen segítve egymást.”- hangsúlyozta az elnök. Cséplőné Gönczi Veronika, az intézmény Gánt-bányatelep telephelyvezetője elmondta: „A Fejér Megyei Önkormányzattal Szilasy Katalin az intézmény igazgatója mindig szívesen működik együtt különféle jótékonysági rendezvények és vásári alkalmak szervezésében, részvételében.

A Megyekorzón való szerepvállalásunknak több hozadéka is van. A lakók a szerelési munkálatokban kiteljesedhetnek, a társadalom hasznos tagjainak érezhetik magukat, ezzel is elősegítve a társadalmi integrációjukat. Bővül a kapcsolatrendszerük, hogy új emberekkel találkozhatnak és a legfontosabb, hogy ezáltal hozzájárulunk a társadalmi elfogadásuk megerősítéséhez is. –hangsúlyozta a telephelyvezető.   A Fejér Termék vásáron ismét a megye több településéről vesznek részt a termelők és kézművesek: Lepsény, Bodajk, Székesfehérvár, Magyaralmás, Dég, Sárszentmihály, Szár, Pázmánd, Baracska, Nadap, Mezőkomárom, Zámoly, Szabadbattyán, Vértesacsa, Dunaújváros, Csákberény.

Gazdag kínálatunkban élelmiszer és kézműves termékek vegyesen kaphatók: csuhéműves és foltvarró technikával készült termékek, ötvös munkák, ékszerek, kecskesajt, kézműves gyöngyékszer, kellékek gyöngyfűzéshez, és sajtkülönlegességek, lekvárok, szörpök, korongozott fazekas termékek, kézi merítésű papír, gyöngyből készült ékszerek, kerámia, méz alapanyagú speciális termékek, szörpök, fűszerek, csontból készült tárgyak, magyaros ruhák, hagyományos és újszerű technikákkal készült termékek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik