Belföld

Illegális hulladéklerakó Győr-Szabadhegyen

Hulladéklerakónak használják egyes lakók Győr-Szabadhegy városrészben, a Móra park és a Tárogató út kereszteződésében található zöldterületet.

A városi zöldterületek kezelője a GYŐR-SZOL Zrt. eddig rendre elszállította az illegálisan lerakott vegyes zöldhulladékot és lombot, ugyanakkor az adott terület ellenőrzésére felvette a kapcsolatot a Közterület-Felügyelet és Mezei Őrszolgálattal – olvasható a Győr-Szol honlapján.

A közterületet nem szükséges terhelni a különböző hulladékokkal, hiszen Győrben és további 111 településen van megoldás például a zöldhulladékok környezetbarát elhelyezésére is. Az említett környéken is megtalálhatóak azok a barna fedeles hulladékgyűjtő edények, amelyek a lebomló anyagok – többek között a falevél és kerti gyom – gyűjtésére szolgálnak. A közszolgáltató a törvényi előírásoknak megfelelően ezeket a kukákat hetente üríti, így ami az egyik héten a bio kukából kimarad, a gyűjtő ürítésre történő kihelyezésével elküldhető a következő héten.

Van másik megoldás is, ami segíthet. A GYŐR-SZOL Zrt. immár második éve hozza forgalomba azokat a zsákokat, amelyek kimondottan a falevél környezetbarát elhelyezésére árusítanak. A zsák a közszolgáltató Orgona úti és Jókai úti ügyfélszolgálati irodáiban vásárolható meg, ára 165.- Ft+Áfa, a bio hulladékgyűjtő edény mellé lehet kitenni az említett kuka ürítésének napján. Az irodák nyitva tartása itt megtekinthető.

Ha ez így lesz, akkor közterületeinken a tiltó táblák elhelyezése feleslegessé válik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik