Belföld

Gyalogosok, kerékpárosok figyelem!

A megszaporodott gyalogos és kerékpáros balesetek miatt kiemelt figyelmet fordít Fejér megyében a rendőrség a gyalogosok és kerékpárosok ellenőrzésére.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szeretné a lakosság figyelmét felhívni arra a negatív tendenciára, hogy megszaporodtak a gyalogos gázolások és a kerékpáros balesetek megyénk útjain. Az előző évhez képest mind a könnyű sérültek (2011. évben 688, 2012. évben 542 sérült), mind a súlyos sérültek száma (2011. évben 265, 2012. évben 171 sérült) csökkenést mutat. Az ittas járművezetők által okozott balesetek száma továbbra is 10 % körül mozog, azonban itt is némi csökkenés tapasztalható.

A komoly változás a baleset okozóinál történt. Németh-Kész Mónika megyei szóvivő a Fehérvár24-nek elmondta, hogy azon gyalogosok száma, akik hibásak voltak a baleset magvalósulásánál, a vizsgált időszakban 50 %-al nőtt. A kerékpárosoknál ez a szám pedig, 44,4 %-al növekedett 2012-ben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a közeljövőben olyan fokozott közlekedési ellenőrzéseket tervez, amiknek középpontjában a gyalogosok és kerékpárosok állnak. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozzák, hogy a gyalogosan, de szabálytalanul közlekedő személyekkel szemben is szankcionálni fognak.Ezzel a rendőrök célja nem a bírságolás, hanem a gyalogosokban és kerékpárosokban annak tudatosítása, hogy ne veszélyeztessék saját életüket, testi épségüket szabálytalan közlekedéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik