Belföld

Az ELTE nem vizsgálja Semjén dolgozatát

Semjén Zsolt (Semjén Zsolt)
Semjén Zsolt (Semjén Zsolt)

A társadalomtudományi kar dékánja nem lát okot a vizsgálatra.

Indokolatlannak tartja bármilyen vizsgálat lefolytatását Semjén Zsolt szakdolgozatával kapcsolatban Tausz Katalin, az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja – írta pénteki számában a Népszabadság a dékánnak a laphoz eljuttatott közleményére hivatkozva.

„Semjén Zsolt a szociológia szakon tanulmányait az átlagosnál jobb érdemjegyekkel elismert teljesítménnyel folytatta. Az anekdotikus és olykor egymásnak ellentmondó, szubjektív visszaemlékezésekkel szemben a tények azt mutatják, záróvizsgára bocsátása az akkor szokásos tanulmányi rendnek megfelelően történt” – idézi a lap a közleményt.

A lap ugyancsak a közleményt idézve azt írja: Semjén Zsolt dolgozatát – mint mindenkiét – egy opponens és konzulens tanára bírálta el, majd az általuk adott osztályzatok miatt egy harmadik opponens felkérése is szükségessé vált. A záróvizsgáról készült, a bizottság tagjainak aláírásával hitelesített jegyzőkönyv és az abban rögzített érdemjegyek szerint dolgozatát sikeresen megvédte, és a komplex tételről is magas színvonalon volt képes beszámolni – írta Tausz Katalin.

Vasárnap a hvg.hu vetette fel, hogy a KDNP-vezér doktorija plágiumgyanús. Semjén és a Miniszterelnökség kikérte magának a feltételezést, és közzétették az ominózus dolgozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik