Belföld

Szoknyájuk alá rejtették a lopott holmit egy győri boltban

Több tízezer forint értékű árut rejtett a szoknyájuk azoknak a bolti tolvajoknak, akik november 20-án az egyik győri áruházból próbáltak ellopni különböző termékeket.

November 20-án érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy egy győri élelmiszer-áruházban az eladók és a biztonsági őr bolti tolvajokat tartanak vissza. A rendőrjárőrök kiérkezését követően megállapították, hogy négy külföldi személy – két férfi és két nő – különböző termékeket próbált meg fizetés nélkül kicsempészni az üzletből.

A bolti szarkák tevékenységére az áruház biztonsági kamerarendszerét kezelő alkalmazott figyelt fel és követte nyomon az eseményeket. Látható volt, hogy a négy fő együtt érkezik meg, majd egy az áruházban kapható reklámtáskába – egymás munkáját segítve – több terméket pakolnak be.

Az áruk közül néhányat a csapat két nőtagjának szoknyája alá rejtettek el, majd a férfiak a pénztárak között a megrakott szatyrokkal távoztak a boltból. Ezalatt a hölgyek beálltak a pénztárak elé, majd a sorukat kivárva két terméket kifizettek és távozni szerettek volna az üzletből. A biztonsági őr azonban mind a parkolóban várakozó két férfit, mind pedig a két nőt visszatartotta a helyszínen. A rendőrök a tolvajok igazoltatását követően csomagjaikat és ruházatukat átvizsgálták, melynek során több mint 100 000 forint értékű áru került elő a lefoglalt táskákból, illetve a hölgyek által viselt bő szoknyák alól.

 

 

A lopással gyanúsított személyeket a Győri Rendőrkapitányságra előállították.Kiderült, hogy az elkövetők egyike ellen európai ország által elhelyezett SIS jelzés van érvényben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik