Belföld

Lemondatnák, leváltatnák Keresztúrit

24.hu
24.hu

2012. 11. 22. 18:22

Erről az MSZP frakcióvezetője nyújt be előterjesztést a soron következő szegedi közgyűlésen.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a szegedi közgyűlés jobbikos képviselője ellen ügyészségi eljárás indult, amely után többen is lemondásra szólították fel, de Keresztúri Farkas Csaba eddig ezt nem tette meg.

Most az MSZP frakció képviseletében, annak képviselője a soron következő városi közgyűlésen nyújt be erről előterjesztést – értesítette a Szeged24-et Kozma József.

 

Eszerint a szocialista képviselő arra kéri a testületet „ posztjára méltatlanként”, szólítsa fel a jobbikos képviselőt, hogy mondjon le mandátumáról. Kozma József azt is szeretné elérni, hogy a közgyűlés minden, az önkormányzathoz, a közgyüléshez, és az önkormányzat cégeihez kapcsolódó funkciójából  váltsa le a Keresztúrit. A képviselő a közgyűlés Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottságának elnöke, a Pénzügyi Bizottság alelnöke, a Vagyongazdálkodási Bizottság tagja, az IKV Zrt felügyelő bizottsági tagja, a Szegedi Hőszolgáltató Kft felügyelő bizottsági tagja. A szegedi közgyűlkésben ő a “mérleg nyelve”, az ő szavazatával van meg a jobboldal többsége az üléseken.

Ahogy korábban azt a Szeged24 elsőként megírta mindkét fél megszólaltatásával: Keresztúri Farkas Csaba verekedésbe keveredett egy jogászbálon, miután az ügyben érintett két fiú vallomása alapján inzultálta lánytestvérüket. Szeptember 11-én a Békés megyei ügyészség vádat emelt Keresztúri ellen, „nyilvános rendezvényen, folytatólagosan elkövetett garázdaság büntette” miatt és indítványozta felfüggesztett szabadságvesztésre ítélését.

A szocialisták szerint ezzel a magatartásával Keresztúri „olyan szégyent hozott Szeged város képviselő-testületére, ami méltatlanná tette a képviselőségre és összeegyeztethetetlen nem csak jelenlegi funkcióival, hanem a kulturált emberi viselkedés alapnormáival is.

A jobbikos képviselőnek egyébként nem ez az egyetlen ügye. Ahogy azt akkor azt is megírtuk: a Demokratikus Koalíció is feljelentette az ügyészségen a városatyát, párttársa az interneten nyilvánosságra hozott levele alapján. Ebben a szentendrei  Dr. Filó András azt állította: Keresztúri Farkas Csaba korrupcióba keveredett a Jobbik pártfinanszírozása során és köze volt az ő pártból való kizárásához is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.