Belföld

Kínai befektetőkből álló delegáció látogatott a megyeszékhelyre

A Kínai Népköztársaság Zheijang tartományából érkezett delegáció látogatott szerdán a Megyeházára, hogy Fejér megyével és annak gazdasági lehetőségeivel megismerkedjen.

A Megyeházán folytatott megbeszélésen Törő Gábor meghívására részt vett dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott, Tessely Zoltán és Varga Gábor, Bicske és Cece polgármesterei, országgyűlési képviselők, Somogyi Balázs Perkáta polgármestere, megye képviselő, Tóth Erika megyei tanácsnok. A tízfős kínai küldöttség a megyei Vállalkozók Országos Szövetségének elnöke, Varga István vendégeként érkezett a Megyeházára. A megbeszélésen a VOSZ kíséretében részt vett több vállalkozó mellett dr. Bednár András a TZ-Elma Zrt-től, az Elma, azaz a magyar villanyautó atyja. Törő Gábor közgyűlési elnök a közigazgatási rendszerről és szerepéről beszélt a vendégeknek. valamint bemutatta Fejér megyét és annak természeti és gazdasági adottságait.

A küldöttség a 95 millió lakosú Zheijang tartomány Fuyang városából érkezett, amely sűrűn lakott város és itt folyik Kína legnagyobb folyója. Gazdaságilag fejlett, 2300 vállalkozás található benne. Nyitottak a befektetésekre, mint Kínában mint külföldön. A vendégek magyarországi tartózkodásuk során Budapestet követően keresték fel Székesfehérvárt, hogy gazdasági lehetőségekről tájékozódjanak. A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke ajándékot is átnyújtott a kínai vendégeknek a megye nevében. Az Fuyang városából érkező delegációban turisztikai, és kereskedelmi és pénzügyi szakemberek is helyet kaptak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik