Belföld

Fórum fiatal gazdáknak Szegváron

24.hu
24.hu

2012. 11. 22. 09:47

Csütörtökön szakmai segítség és börze a mezőgazdaságban dolgozóknak.

Az új földtörvény-tervezetről és a fiatal gazdákat segítő új vállalkozás-hitelezési és támogatási formákról is tájékozódhatnak azok, akik részt vesznek csütörtökön az AGRYA információs börzéjén Szegváron. A szakmai rendezvény kiállítás és konferencia is egyben és elsősorban azoknak a 40 év alatti gazdáknak szól. .

A rendezvény célja, hogy minél több fiatal lásson jövőt a mezőgazdasági termelésben. A jelenleg ebből élők kor szerinti megoszlása ugyanis arról tanúskodik, hogy jelentősen elöregedett ágazatról van szó. Az AGRYA fiatal gazdákat tömörítő, országos szervezet, amely információs börze-sorozatot indított útjára november 15-29-e között azzal a céllal, hogy aktuális információkat kapjanak az érdeklődők a törvényi szabályozásról és a gazdálkodást segítő támogatási formákról.

A szegvári fórum a harmadik helyszíne a börzesorozatnak, amely egy hagyományos konferencia és egy szakmai kiállítás ötvözete. A rendezvényen az országos és a helyi agrárpolitika szereplői, köztük Búsi Lajos, a Vidékfejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, B. Nagy László kormánymegbízott, és Futó Tamás, a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatója tart előadást, de különböző cégek is kiállítanak. A program házigazdája Gémes László Szegvár polgármestere, aki amellett, hogy az AGRYA alelnöke, a Fiatal Gazdák Dél-alföldi Szövetsége társelnöke is.

A csütörtöki esemény 10 órakor kezdődik, amelyre a szervezők eddig 150 gazdát várnak a Dél-Alföldről a szegvári Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér épületébe (Szegvár, Régiposta u. 1).

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.