Belföld

Az Liszt Ferenc Kamarazenekar Vásárhelyen

Jubileumi koncerttel lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar Hódmezővásárhelyen, pénteken este héttől. Videóval!

Az 50 éves nemzetközo hírű Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertezik a Hódmezővásárhelyen pénteken este 7 órától a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban -értesítette a Szeged24-et Elek András, a központ sajtóferense. 

A Liszt Ferenc Kamarazenekar 1963-ban alakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola végzős növendékeiből. Az együttes fél évszázados működése során koncertek ezreit adta, tagjai a közös zenélés, a kitűzött
közös cél révén valóságos családdá kovácsolódtak össze. A zenekar kulcsfigurája és motorja az egykori koncertmester, a ma művészeti vezető Rolla János, akinek még a legendás Sándor Frigyes adta tovább a stafétabotot.

Koncertek és hanghordozók formájában felbecsülhetetlen értéket hoztak létre Magyarországon és külföldön egyaránt. Olyan nagyságokkal játszottak együtt az elmúlt fél évszázad alatt ötven év alatt, mint többek közt Szvjatoszlav Richter, Yehudi Menuhin, vagy Maurice André.

Elek András arról számolt be, hogy jubileumi koncerten a publikum többek közt Bachtól A fúga művészetét, Mozart D-dúr divertimentóját, Rossini g-dúr szonátáját, és Bartók: Román táncait élvezheti. Emellett felcsendülnek a zenekar legjobb ráadásdarabjai is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik