Belföld

Állami támogatás a nemzeti kultúrhajónak

20 millió forintot kap a kormánytól az A38 a nemzeti kulturális emlékek megörökítésért. Az ottani koncertek nagy részét utólag a Duna Televízióban lehet látni.

A kormány a rendkívüli kormányzati intézkedések keretében 20 millió forint támogatást biztosít a fővárosi A38 hajó működtetőinek koncertek szervezéséhez és a kiemelkedő produkciókat megörökítő video- és hangfelvételek készítéséhez.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma így indokolta a támogatást: az A38 Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. zenei programjai során nagy figyelmet fordít a fiatal hazai előadók bemutatására. Részt vesz nemzetközi programokban, valamint jó kapcsolatot ápol hazai és külföldi intézményekkel, fesztiválokkal, aminek köszönhetően a kevésbé ismert, de jelentős hazai előadók külföldi fellépéseinek megszervezésében is fontos tevékenységet végez.

A Petőfi híd budai hídfőjénél található A38 programjában dzsessz, rock, világ- és elektronikus zene szerepel, a hely elsősorban a nem populáris könnyű- és kortárs zenei koncertek megrendezését helyezi előtérbe. Programjainak jelentős részéről kép- és hangfelvétel készül, amelyek idén a Duna Televízió műsorán láthatók, kiállítóterében pedig rendszeresen képzőművészeti tárlatokat is bemutatnak.

„Az események megörökítésével, archiválásával az A38 nemzeti kulturális emlékeket dokumentál, a kulturális örökséget gazdagítja” – közölte az Emmi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik