Belföld

Miért vonták vissza az alcsútdobozi pályázatot?

A Fejér megyei földbérletpályázat újabb fordulójában meghirdetett földterületre pályázók voltak, győztes nem lesz.

Mészáros Lőrinc Búzakalász 66 Felcsút Kft.-je és Váradi András juhász váltotta ki azt a pályázati csomagot, amit Alcsútdobozon hirdettek meg a Fejér megyei földbérletpályázat újabb fordulójában – ez áll Fazekas Sándor tárcavezető Szabó Rebeka LMP-s képviselő írásbeli kérdésére adott válaszában.

A Nemzeti Földalapkezelő (NFA) a Fejér megyében meghirdetett újabb állami földbérletpályázatok közül október 10-én vonta vissza a HU21-10201 pályázatot – néhány nappal azt követően, hogy az Alcsútdoboz göbölpusztai juhász megvásárolta a csomagot.

Fazekas Sándor november 5-i levelében még arról számolt be, hogy „a terület jelenleg hasznosítatlan státusban van, és az NFA egyéves megbízási szerződést készít elő, amelyet nem a pályázati csomagot megvásárolt személyekkel fog megkötni. A területet természetesen hosszabb távon bérbe kívánjuk adni, melynek érdekében a javított pályázati kiírás rövidesen megjelenik.”

A miniszter szerint azért kellett visszavonni a pályázatot, „mert a kiírás tartalmazta az utakat is, amelyeket pedig sokan használnak, ezért azt semmi esetre sem lehet a bérleti szerződés részeként bérbe adni”.

Ezek szerint a Mészáros Lőrinc, Felcsút polgármestere tavaly alapított cége által korábban elnyert 230 hektárhoz vezető „kivett, saját használatú utat” tévedésből hirdethették meg, azt ráadásul ingyen vehette volna használatba az államtól húsz évre a győztes pályázó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik