Belföld

Lebukott a Sopron környéki fosztogató tolvajbanda

Az elmúlt fél évben Sopron és vonzáskörzetében történő betöréses lopás sorozat kilenc gyanúsítottja közül a Soproni Városi Bíróság két férfi előzetes letartóztatását rendelte el. Az eljárás végére várhatóan emelkedni fog a betöréses lopással és orgazdasággal megalapozottan gyanúsíthatóak száma.

 

A bűncselekmény sorozat még 2012. nyarán kezdődött, mikor a Nagylózs külterületén található sertéstelepről 24 db disznót tulajdonítottak el úgy, hogy az állatokat a helyszínen fejszékkel brutális módon agyoncsapkodták, majd a tetemeket egy dobozos kisbuszba rakták. Ezt követően a szenvedő állatok hátán utaztak vissza falujukba, ahol a húst „igazságosan” elosztva, búcsúra készülődve még aznap elfogyasztották.

A bűncselekmények elkövetői az elmúlt hónapokban több cég telephelyéről kis- és  kerti gépeket vittek  el, Harka külterületén pedig több mint egy tucat hétvégi házat törtek fel. A tulajdonosok kára több millió forintra tehető.

A soproni rendőrök, 2012. november 17-én este, Újkéren egy családi ház udvarára betárolva találták meg azokat a kerti traktorokat és gépeket, melyeket a gyanúsítottak három nappal korábban, egy röjtökmuzsaji telephelyről loptak el. Az ingatlan tulajdonosa a rendőröknek elmondta, hogy a mintegy hárommillió forint értékű mezőgazdasági gépeket, csupán időlegesen megőrzésre vitték hozzá, iváni illetékességű férfiak.

A gyanúsítottak terhére Magyarország területén mintegy 25 rendbeli, míg az osztrák határ menti települések tekintetében húsz rendbeli, zömében betöréses lopás elkövetése róható. Az ügyben a Sopron Rendőrkapitányság betöréses lopás, orgazdaság és állatkínzás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik