Belföld

Káosz a vasútnál – 3 halott

Komoly késésekkel járnak a vonatok többfelé mert, egy utas menetközben kiugrott, két embert elgázoltak, egy teherautó pedig leszakította a felsővezetéket.

Délután 4 óra körül jelentette a MÁV, hogy Nyékládházánál egy vasúti útátjáróban egy billencses teherautó felemelt platója mind a két vágány felett leszakította a felső vezetéket, így ezen a szakaszon leálltak a vonatok, pótlóbuszok viszik az utasokat Miskolc és Nyékládháza között.

Fél hatra ígérték, hogy egy vágányon fél hat körül dízelvontatással megindul a vonatforgalom, ám késésekkel még utána is számolni kell.

Nem sokkal a miskolci fennakadások jelzése után, arról tájékoztatott a vasúttársaság, hogy a pécsi vonatok is 40-70 perces késéssel járnak ugyancsak vezetékszakadás miatt.  Háros és Nagytétény-Diósd között kellett egy vágányra korlátozni a forgalmat.

Két gázolás is okoz fennakadást. Az egyik baleset Nagykőrös és Katonatelep között történt, a helyszínelés várhatóan este 8 óráig tart, addig nem közlekednek a vonatok, a két állomás között buszok szállítják az utasokat.

A debreceni vonalon a Latorca InterCity Püspökladánynál gázolt el egy ismeretlent. Karcag és Püspökladány között csak egy vágány járható.

Őrbottyán és Vácrátót között kiugrott a mozgó vonatból egy utas. Azon a vonalon is fennakadások vannak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik