Belföld

Jogosan kéri vissza a repteret Székesfehérvár

Peren kívüli megegyezést sürget a város

A reptérfejlesztésről(?) – tényszerűen” címmel tartott sajtótájékoztatót ma Szigli István. A Gazdasági Szakbizottság alelnöke a tények ismertetése mellett a tárgyalások lezárásáról, az önkormányzat jogos jussáról és a jövőbeni tervekről is szólt.

Hosszú ideje húzódik a börgöndi repülőtér fejlesztése. Évek óta nem történt semmilyen érdemi előrelépés a repülőtér ügyében, az Alba Airport Kft. az építkezést el sem kezdte. Székesfehérvár önkormányzata októberi közgyűlésén döntött úgy, hogy folytatja a város a tárgyalásokat az Alba Airport Kft-vel. A város megállapodásra törekszik a korábbi befektetővel, akitől azt kérik, hogy adja vissza a területeket, így nem lenne követelése sem a városnak, sem pedig a befektetőknek – peren kívül szeretnének megállapodni és elkerülnék az évekig tartó pereskedést.

Szigli István, a Gazdasági Szakbizottság alelnöke a tényeket összefoglaló anyag ismertetését követően nyomatékosan kiemelte: „Az elmúlt tíz év alatt komoly veszteség érte a várost, azzal, hogy nem kezdődött el a beruházás. Minden határidő lejárt, ami kötelezettséget rótt a befektetőket hozó cégre. A megállapodásban leírt befektetői vállalások nem teljesültek, az önkormányzat azonban mindent megtett, amit a szerződésben vállalt, így a város jogosan kéri vissza a repülőtér területét.” – hangsúlyozta Szigli István.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik