Belföld

Elbocsátják a Kapuvári Bacon Kft. dolgozóit

Egy hónappal a Kapuvári Hús Zrt. után elbocsátja dolgozóit az üzemet működtető másik társaság, a Kapuvári Bacon Kft. is - erősítette meg az MTI értesülését kedden Pászli Tibor szakszervezeti vezető.

Közlése szerint arról kaptak tájékoztatást, hogy a menedzsment mind a nyolcvan alkalmazottat leépíti, és ezt kedden vagy szerdán jelenti be a munkaügyi központ helyi kirendeltségén.

A szakszervezeti vezető elmondta, az elbocsátandók – az érdekképviseletnek átadott – listáján 60 betanított, kilenc segéd- és öt szakmunkás, valamint négy ügyintéző és két vezető beosztású alkalmazott szerepel.

Pászli Tibor emlékeztetett: az utóbbi másfél hónapban az üzem gyakorlatilag állt, egy-egy napot dolgoztak, saját raktárkészletekből.

Az MTI annak kapcsán érdeklődött Pászli Tibortól, hogy a nap folyamán a Győri Törvényszék szóvivő bírája megerősítette azt az értesülést, hogy a bíróság nemrég fizetésképtelenné nyilvánította a Kapuvári Bacon Kft.-t. Máté Kinga jelezte: a cég ellen, amelynek 99 százalékban a felszámolási eljárás alatt álló Kapuvári Hús Zrt. a tulajdonosa, több felszámolási eljárást kezdeményeztek a Győri Törvényszéken. Az eljárások részében a felszámolás iránti kérelem vizsgálata zajlik, egy esetben pedig megtörtént az adós fizetésképtelenségének megállapítása – tette hozzá.

A szóvivő bíró tájékoztatása szerint az utóbbi ügyben még nem járt le a jogorvoslati határidő. A fizetésképtelenség megállapításáról szóló végzés jogerőre emelkedésének és közzétételének napja jelenti majd egyben a felszámolás kezdő időpontját is – mondta.

Az üzem szeptember közepén szinte teljesen leállt, az anyacég felszámolását október elsején jogerőre emelkedett végzéssel rendelte el a Győri Törvényszék. A Kapuvári Hús Zrt. az ősszel előbb szerződést bontott azzal a céggel, amely mintegy száz kölcsönzött munkást hozott Kapuvárra, majd csoportos létszámleépítést jelentett be.

Jendrolovics Pál Péter, a Kapuvári Hús Zrt. felszámolóbiztosa a múlt héten az MTI-nek nyilatkozva azt mondta,  ebben a helyzetben, amikor a Kapuvári Bacon Kft. nem tud termelni, kötelezettségeit nem tudja finanszírozni, piacvesztése rohamos, az tűnik jobb megoldásnak, ha a társaság bekerül a szanálási eljárásba, mert így nem keletkeznek újabb fedezetlen kötelezettségek, gyorsan és tiszta lappal lehet a befektetőkkel tárgyalni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik