Belföld

Szegeden járt a “Messiás”: ki mire képes?

Kelvin Chua, a tortások, Vajda Attila olimpikon és a közönség meséjének folytatása, azoknak, akik nem voltak ott, de kíváncsiak.

Hol is hagytuk abba a tortaversenyt? Ja, igen.Vajda Attila olimpikonnál, aki a színpadon, a versenyasztal szélén gyúr, farag, olyan sebességgel ahogy evez. Felkiabálok neki: „innen nem látom  a pályát.”

Az olimpikon körbenéz és  „letudósít”„ a deszki polgármester, Király László  zöldséges tortát csinál, mert mindig ezzel várja haza a feleségét, Miló Pókembert, mert még az alsógatyája is olyan mintás, Biga mindjárt beelőz a smile-is sárga tortájával, én meg megyek lopni a polgármesterhez egy kis piros színt, mert kell még belőle a kedvenc zenekarom, a Rolling Stones kinyújtott nyelvéhez.”

Image To Crop

Aha. Miközben utoljára még bevillan az előző részből a beszélő szikh apa, úgy vélem:  „a lélekdonor” Kelvin Chua-féle „szépség-szeretet” törvénye működésbe lépett Szegeden.

Image To Crop

Úgyhogy a többiekkel én is már csak ringatózom Biga zenéjére, várva a honkongi mester elnölte, háromtagú zsűri döntését.

A döntés röviden a következő:

a gyererek mind nyertek. Játékcsomagot. A celebeknél egyszerűen döntetlent hirdettek. Az amatőrök és profik közt osztottak okleveleket, zsákszámra a gyurmázós torta masszát, tortakellékeket, egyéb jutalmakat. És hetven ingyenes meghívót Kelvin Chua vasárnapi egész napos képzésére.

A legjobb lájkoló nyert egy csokitortát. A magát csak egyszerű művésznek tartó híresség, akinek a tortái egy részét múzeumokban őrzik, bemutatón készített tortáját otthagyta az asztalon azzal, hogy Szeged licitálasson rá, és bevételt fordítsa jótékony célra, ahol nagy a szükség erre.

A tortacsata „ Abszolút Fődíjasa” a vele járó kupákkal, 10 kiló masszával, a két fős, két napos utazással, a kurzusbelépővel –  a többit nem tudta megjegyezni – a 14 éves Farkas Martin lett.

Image To Crop

Farkas Martin

Kelvin Chua-nak a verseny alatt nyilvánosan is bevallott egyik legjobban tetsző torta tulajdonosa a nagyon beteg, pénztelen győri hölgy harmadik lett kategóriájában. Markszné Koncz Zsuzsanna megengedte, hogy ezt utólag megírjam, ha vége a szegedi történetnek. Kapott öt kiló masszát, pénzjutalmat és ott lehetett a vasárnapi képzésen.

Image To Crop

Markszné Koncz Zsuzsanna

A tortások Kelvin Chua-t vártak, mint a Messiást. Én a győri hölgy miatt arra, hogy elmenjen.

Bocsánat, ha valakit kihagytam, és nem lettem kész határidőre.  Mondtam, hogy nem vagyok rá képes.  Jó reggelt, szép napot mindenkinek!

További részletek, fotók, videók a www.tortacsata.hu és a www.facebook.com/tortacsata oldalon.

Image To Crop

Ajánlott videó

Olvasói sztorik