Belföld

Lekörözte a metrót a menekülő kutya

16 kilométeren át futott a budapesti metróalagútban egy apró agár a napokban. A Blikk szerint volt olyan metró, amelyet megelőzött. A szökött kutyus már újra otthon.

A lap szerint csütörtökön késő este szökött meg Gréti kutya, a Dózsa György úton lement a metró aluljáróba, a sínek közé ugrott és csak futott-futott, sehol nem tudták feltartóztatni. Ez persze nem is olyan könnyű a vágányoknál, mivel ahhoz áramtalanítani kell a pályát.

A kutyáról a HÍR24 egyik olvasója beszámolt. Ő azt mondta: amikor ki akarta menteni a rémült ebet a vágányok közül, azt mondták neki a BKV munkatársai: nem mehet le, mert veszélyes, de „ne aggódjon, majd agyonüti az áram, nem fog szenvedni.” Az utasnak azt is mondták, hogy folyamatosan figyelik a kutyát, merre jár.

A BKV-tól kapott tájékoztatás szerint a menekülő állat nem veszélyeztette a metróforgalmat, mindvégig szemmel tartották a kutyát és a közelében lassítottak a metrószerelvények. A Határ útnál látták utoljára, a járműtelep felé elhagyta a vágányokat – írták megkeresésünkre.

A Blikk ma arról számolt be, hogy az olasz agár végül hazakerült. A Határ úti sporttelepnél egy hölgy magához édesgette, fél centinként közelített a remegő állathoz. Gazdájának vőlegénye azt mondta a lapnak: Gréti lába kicsit megkopott és meg van szeppenve, de már nincs baja.

Az Index két kutyás sztorit is emlegetett, meg nem erősített hírek szerint csütörtök este és péntek reggel is ugyanaz a kutya járt az alagútban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik