Belföld

17 migránst és egy embercsempészt fogtak Fertődnél

Két előfutó- és egy migránsokat szállító kisteherautó is fennakadt 2012. november 19-én hajnalban a soproni határrendészek ellenőrzési hálóján. A 17 migráns és a magyar embercsempész kihallgatása folyamatban van.

A soproni határrendészek 2012. november 19-én hajnalban 2 és 3 óra között vontak ellenőrzés alá Fertőd közelében, Tőzegmajor külterületén egy Opel Vivaro tehergépkocsit. A járművet egy 42 éves bajai férfi vezette, 17 utasa pakisztáni állampolgár volt. A migránsok sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták. Ellenük tiltott határátlépés kísérlete miatt idegenrendészeti eljárás indult.

A soproni határrendészek a furgon előtt közlekedő két személygépkocsit is lekapcsoltak az akció során. A járművekben szintén bajai illetékességű  lakosok – két férfi, egy nő –  utaztak. A három személy bűncselekmény gyanúja miatt került előállításra, míg a tehergépkocsi vezetője ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik