Belföld

Folytatódik a borús, enyhe idő

A jövő héten is jellemzően erősen felhős lesz az ég, enyhe marad az idő. Bár hétfőn helyenként mínusz fok is lehet, a hét második felében a minimumok is 0 fok felett alakulnak majd.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzése szerint hétfőn a Dunántúl nagy részén folytatódik az erősen felhős, párás idő. A Dunától keletre azonban nagyobb területen felszakadozik a felhőzet, a legtöbb napsütés az Alföldön valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 6 fok között alakul, míg a maximumok 7 és 13 Celsius-fok között várhatók.

Kedden már az ország nagy részén erősen felhős vagy borult idő várható, de északkeleten, keleten még lehet kevés napsütésre számítani. Helyenként párás, foltokban ködös lesz a levegő, néhol szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, majd nappal 3-10 fokig melegedhet a levegő.

Szerdától egészen a hét végéig már országszerte erősen felhős vagy borult idő várható. Néhol szitálás, jelentéktelen eső is lehet. A minimumok mínusz 1 és plusz 6, a maximumok 3-8 fok körül alakulhatnak.

A jelenlegi előrejelzés szerint csütörtökön és pénteken a leghidegebb órákban is fagypont felett, plusz 1 és plusz 6 fok körül alakul a hőmérséklet, a nappali órákban pedig 3-8 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Szombaton és vasárnap a minimumok plusz 2 és plusz 7, a maximumok plusz 4 és plusz 9 fok körül várhatók. Szombaton még csak néhol lehet számítani szitálásra, kisebb eső nyugaton valószínű. Vasárnap viszont már többfelé várható eső, illetve zápor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik